Kljub ljubiteljev solat

Topla jesenska solata z butternut (zimsko) bučo

Od na dan 23. oktobra 2015

Topla jesenska solata z masleno bučo, za hladne jesenske dni. 🙂

Sestavine:

1 butternut buča (olupljena in narezana)

2 jabolka (narezana)

1 skodelica ohrovta

1/2 rdeče čebule (narezane)

2 žlici nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo

1/4 čajne žličke kardamoma

1/2 čajne žličke soli

1/2 čajne žličke popra

1/4 skodelice feta sira

2 žlici peteršilja (narezanega)

Priprava:

Segrejte pečico na 200°C. Položite narezano butternut bučo, jabolka, ohrovt in čebulo na papir za peko. Pokapljajte jih z oljčnim oljem in dodajte kardamom, sol in poper. Temeljito premešajte. Pecite 40 – 45 minut, vsake 15 minut pa premešajte. Ko je zelenjava pečena, vzemite pekač ven in počakajte 5 minut. Zelenjava se naj nekoliko ohladi, a kljub temu mora ostati topla. Nato jo položitena krožnik ali v skledo, dodajte feta sir in narezan peteršilj. Solata je nared in pripravljena za postrežbo.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja