Kljub ljubiteljev solat

Tajine z zelenjavo in kuskusom

Od na dan 8. decembra 2015

Solata s pridihom severnoafriške kulinarike bo popestrila vašo mizo in z vitamini poskrbela za vaše zdravje. Je kar veliko sestavin, toda je vredno. 🙂

Sestavine:

1/2 maslene buče (lahko tudi hokaido)

1 korenje

1 kumara

400 g čičerike

80 ml oljčnega olja Omega 3 Costa d’Oro

200 g kuskusa

375 ml zelenjavne jušne osnove

2 žlici limoninega soka Salatina

250 g češnjevih paradižnikov

1 rdeča čebula

1 čajna žlica mlete kumine

1 čajna žlica ingverja

1 čajna žlica kajenskega popra

1 čajna žlica cimeta

pol pesti razpolovljenih metinih listov

koriander (po okusu)

dve žlici mandljevih kosmičev

170 g omake tzatziki

Priprava:

1. Pečico segrejte na 200 °C in pekač prekrijte s papirjem za peko.

2. V veliki skledi zmešajte narezano zelenjavo – bučo, korenje, bučke, čičeriko, začimbe in 2 žlici olja. Dobro premešajte, da se zelenjava enakomerno prekrije z oljem in začimbami. Razporedite mešanico enakomerno po dnu pladnja in pecite 20 – 25 minut, do zlate barve.

3. Medtem, postavite kuskus v veliko skledo. Prelijte kuskus z jušno osnovo, pokrijte s plastično folijo in pustite stati 5 minut. Z vilico malo premešajte, da se zrnca ločijo.

4. Zmešajte skupaj limonin sok Salatina in 2 žlici olja Omega 3. Prelijte čez kuskus in premešajte. Kuskusu dodajte pečeno zelenjavo, češnjeve paradižnike, čebulo, meto in koriander.

5. Potresite z mandlji in tzatziki omako.

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja