Kljub ljubiteljev solat

Špinačna solata z jagodami

Od na dan 18. marca 2014

Sestavine:

2 jedilni žlici sezamovih semen

5 zvrhane jedilne žlice belega sladkorja

½ dcl oljčnega olja Costa d’Oro

¼ dcl jagodnega kisa Salatina

Ščepec paprike v prahu

Kanček Worchesterske omake

Čajna žlička sesekljane čebule

Sveža špinača – oprana, posušena in natrgana na majhne koščke

250g jagod narezanih na kose

¼ skodelice sesekljanih mandeljev

Priprava:

Polivka: V manjši posodi zmešajte skupaj sezamova semena, sladkor, oljčno olje Costa d’Oro, jagodni kis Salatina, papriko v prahu, Worchesersko omako in sesekljano čebulo. Pokrijte in dajte na hladno za 1 uro.

V večjo skledo dajte špinačo, jagode in mandlje. Prelijte s polivko in dobro premešajte. Pred serviranjem ohladite za 15 minut.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja