Kljub ljubiteljev solat

Solata iz pečene pese in endivje

Od na dan 26. januarja 2016

Sestavine:

Solata iz pečene pese in endivje
4 kose rdeče pese
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro
1 žilca limoninega soka
30 ml balzamičnega jagodnega kisa Salatina
1 žlica medu
1 žlica dijonske gorčice
timijan
100 g feta sira
500 g mešane zelene solate
2 kosa belgijske endivje
sol in
poper

V folijo zavijemo rdečo peso, ter jo v predhodno ogreti pečici na 160°C pečemo 40 minut. Med peko se lotimo priprave dresinga, tako da gorčici dodamo sok limone, med, oljčno olje Costa d’Oro, jagodni balzamični kis Salatina, timijan, sol in poper in vse skupaj dobro premešamo. Ko je pesa pečena, jo zrežemo na kose ter na lističe natrgamo belgijsko endivjo ter mešano zeleno solato. Dodamo koščke feta sira, oblijemo z našim dresingom in ponudimo.

Recept prispeval: Mitja Glušič

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja