Kljub ljubiteljev solat

Radič pečen na žaru

Od na dan 21. junija 2016

Sestavine:

2 glave radiča, narezane na četrtine, tako da ima vsaka četrtina malo stebla, ki drži skupaj
100 ml nefiltriranega ekstra deviškega oljčnega olja Il Grezzo
50 ml balzamičnega kisa iz Modene Salatina
1 žlička soli
3 sesekljane stroke česna
1/2 čajne žličke gorčice
Sol in poper po okusu
Parmezan sir

Priprava:

Pripravimo preliv. Združimo sol, česen, gorčico in balzamični kis in zmešamo v multipraktiku. Med mešanjem dodajamo oljčno olje, dokler se preliv ne zmeša. Nato pripravimo žar. Četrtine radič premažemo z oljčnim oljem in potresemo s soljo.

Radič na hitro popečemo na visoki vročini. Pazimo, da ne radič ne počrni. Želimo doseči rjavkasto barvo. Ko je pečen, ga narežemo na manjše lističe in postavimo v skledo. Prelijem s prelivom in popopramo. Potresemo s parmezanom in postrežemo toplo, ali ohlajeno na sobno temperaturo.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja