Kljub ljubiteljev solat

Marinirana čičerika s kvinojo in regratom

Od na dan 17. marca 2017

Sestavine:

Naribana lupinica 1 limone (naribana)

2 žlici limoninega soka

3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja

1 žlica sesekljanega svežega peteršilja

Pločevinka čičerike (odcejene, umite)

Rdeča paprika
1/2 skodelice praženih in sesekljanih mandljev
1/2 skodelice kuhane kvinoje
2 šalotki (drobno narezani) – približno 1/4 skodelice)
6  češnjevih paradižnikov, prepolovljenih (približno 1 skodelica)
1/2 skodelice regratovih listov

 

Priprava:

V skledi skupaj zmešajte limonino lupinico, limonin sok, olivno olje ter peteršilj.

Dodajte čičeriko ter začinite s soljo in rdečo papriko. Pustite stati 30 minut.

V drugi skledi zmešajte mandlje, kvinojo, šalotko, paradižnike ter regrad. Dodajte marinirano čičeriko, dobro pomešajte in začinite s soljo. Postrezite!

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja