Kljub ljubiteljev solat

Krompirjeva solata z regratom

Od na dan 23. marca 2014

Sestavine:

manjša skleda še toplega kuhanega krompirja

manjša skleda regrata (če ni sezona, nadomestimo z radičem, endivjo ali rukolo)

nekaj mladih listov trpotca (uporabljamo le mlade liste, starejši so premočni in trdi)

nekaj poganjkov mlade mete

lističi kislice po želji

1-2 mladi (stoletni) čebuli (glede na to, kako radi imamo čebulo)

prgišče orehov

Preliv:

1 del bučnega ali ekstra deviškega oljčnega olja Costa d’Oro

½ dela jabolčnega kisa Renški hram

2 dela kisle smetane ali jogurta

sol

Priprava:

Divjo zelenjavo zrežemo na 3 cm dolge kose.

Mlado čebulo narežemo na 2 cm dolge kose.

Še topel kuhan krompir olupimo in narežemo na rezine. Pri tem si lahko pomagamo tudi z rezalnikom jajc. Delo je opravljeno hitreje, res pa se krompirji radi zlepijo. Če nas to ne moti, je stvar hitro opravljena. Posebej otroci zelo radi delajo s tem pripomočkom.

Regrat, trpotec, meto in kislico takoj zmešamo s krompirjem, da se divja zelenjava malce zmehča. Nato dodamo mlado čebulo.

Posujemo z orehi.

Posebej pripravimo preliv. V skodelici zmešamo kislo smetano z oljem Costa d’Oro in dodamo jabolčni kis Renški hram ter solimo.

Prelijemo po solati in postrežemo.

regrattočebulato

krompirtoregratsolataskromp.to

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja