Kljub ljubiteljev solat

Kodrolistni ohrovt z orehi in goji jagodami

Od na dan 13. februarja 2015

Sestavine:

Kodrolistni ohrovt

Orehi

Nariban sir po želji

Ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro

Jabolčni kis s česnom Salatina

Goji jagode

Sol, poper

 

Priprava:

Kodrolistnemu ohrovtu najprej odrežemo trde dele, da ostanejo samo mehki, ga primemo v šop in narežemo na majhne koščke.

 

Orehe damo na peki papir in jih v pečici ogreti na 200 stopinj pečemo približno 20 minut. Nato jih, še tople, nasekljamo in pustimo, da se ohladijo do sobne temperature.

Goji jagode prelijemo z vročo vodo in pustimo par minut, da se zmehčajo nato vodo odlijemo.

Česen nasekljamo na drobno in ga zmešamo skupaj z oljem in kisom. Po želji posolimo in popopramo.

V večjo skledo damo kodrolistni ohrovt, ga polijemo s polivko , dodamo sesekljane orehe in vse skupaj premešamo. Dodamo še goji jagode in nariban sir in premešamo.

Postrežemo lahko kot samostojno jed ali prilogo k glavni jedi.

solate 106

Recept in fotografija: B. Imenšek

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja