Kljub ljubiteljev solat

Francoska Nicoise solata

Od na dan 2. marca 2016

Sestavine:

6 majhnih krompirjev (prepolovljenih)

200 g stročji fižol,

200 g Calvo tune v oljčnem olju z manj soli

100g g paradižnika (prepolovljenega)

črne olive

1 glava solate (listi solatnega srčka)

2 trdo kuhani jajci (razčetverjeni)

Preliv:

50 ml nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo

50 ml primorskega vinskega kisa Salatina

pol žlice gorčice

Priprava:

Naredite preliv: Zmešajte olje, kis in gorčico. Začinite s soljo in poprom.

Skuhajte krompir. Dajte ga v veliko skledo. V ponvi popražite stročji fižol, 2 do 3 minute do svetle zelene barve in da postanejo mehek. Osvežite s hladno vodo, odcedite in fižol dodate krompirju.

Krompirju in fižolu dodajte tuno, paradižnik, olive, solato, jajca. Prelijte s prelivom in nežno premešajte. Začinite s soljo in poprom.

Bon appétit!

 

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja