Kljub ljubiteljev solat

Domača majoneza

Od na dan 30. januarja 2017

Sestavine:

1 veliko jajce (sobna temperatura)*
1 žlica gorčice
1 žlica vinskega kisa Renški hram
1/4 žličke sol (ali po okusu)
200 ml Omega 3 olja
1 čajna žlička limoninega soka Salatina (opcijsko)

Priprava:

Združite jajce, gorčico, kis in sol v mešalniku in mešajte 20 sekund. Nato začnite dodajati olje v majhnih kapljicah, dokler ne porabite približno 1/4 olja. Na tej točki bi morali opaziti, da se mešanica začenja gostiti in emulgirati. Ko se to zgodi, ste lahko malo manj strogi pri dodajanju olja. Počasi zlijte še preostalo olje. Ko je bil dodan ves olje, dodajte še sol ter limonin sok po okusu.

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja