Kljub ljubiteljev solat

Zelena solata z gomoljno zeleno, koruzo in indijskimi oreščki

Od na dan 23. aprila 2014

Sestavine:

1 kos gomoljne zelene

1 manjša glava zelene solate

1 manjša konzerva sladke koruze

1 pest indijskih oreščkov

ekstra deviško oljčno olje Costa d’Oro

jabolčni kis Renški hram

sol

poper

Priprava:

Gomoljno zeleno olupimo in s pomočjo lupilnika za zelenjavo tanko narežemo. V malo vode ali nad paro zeleno blanširamo, kar pomeni, da jo stresemo v vrelo vodo, pustimo le eno minuto in na hitro oplaknemo v mrzli vodi. Zeleno prelijemo z oljčnim oljem Costa d’Oro in jabolčnim kisom Renški hram ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo sladko koruzo in pustimo marinirati.

Zeleno solato očistimo in razrežemo na poljubno velike dele. Razporedimo jo po krožnikih ali stresemo v skledo.

Indijske oreščke na ponvi brez maščobe rahlo opražimo. Ves čas tresemo ponev, ker se oreščki sicer zažgejo. Oreščki se zapečejo bolj enakomerno, če jih opečemo v pečici.

Zdaj je čas, da mešanico zelene in koruze porazdelimo po zeleni solati in vse potresemo z indijskimi oreščki.

Po potrebi še prelijemo z oljem in kisom in postrežemo.

Če bomo solato pripravljali naprej, lahko pripravimo vse, razen sestavimo je ne. Solata je zelo osvežujoča, zato je kot nalašč za piknike.

ZELENA-SOLATA-Z-ZELENO,-KORUZO-IN-INDIJSKIMI-OREŠČKI-(22)

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja