Kljub ljubiteljev solat

Tunina solata s karamelizirano čebulo

Od na dan 15. aprila 2014

Sestavine:

380 g tune v oljčnem olju

Solata ledenka

Svež paradižnik

Drobnjak

Čebula

Karamelizirana čebula

Rdeča paprika

Jabolčni kis iz Renškega hrama

Oljčno olje Costa d’Oro

Sol in poper po želji

Sladkor

Priprava:

Solatne liste natrgamo, operemo in osušimo. Paradižnik in čebulo narežemo na kolobarje.

Za pripravo karamelizirane čebule jo nasekljamo na drobno sladko čebulo in jo damo v ponev z malo oljčnega olja Costa d’Oro. Počasi pražimo. Ko je čebula prepražena dodamo sol in sladkor, kanček jabolčnega kisa Renški hram, rdečo papriko narezano na trakove in pustimo marinirati še 10 minut. V tem času pazimo, da se enakomerno marinira ter mešamo, da se ne prismodi.

Ko je marinada pripravljena, damo sestavine na krožnik, ki smo ga obložili z listi solate, nanje postavili paradižnik in čebulo, dodamo tunino in na koncu še karamelizirano čebulo.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja