Kljub ljubiteljev solat

Solata po ameriško

Od na dan 27. marca 2014

Sestavine:

1 manjša zelena glavnata solata ali rukola

2 paradižnika

½ piščančjega fileja (polovico prsi) ali koščki ribe ali tofuja

¼  žličke mehiške mešanice začimb ali kumin, kajenski poper (čili v prahu)

sol

2 žlici olja Costa d’Oro

3 kose toasta ali starega kruha

2 žlici masla

Preliv:

3 žlice kisle smetane

3 žlice jogurta

1 žlica jabolčnega kisa Renški hram ali limoninega soka Salatina

sol

Priprava:

Glavo solate očistimo in narežemo na želeno velike pramene. Paradižnik narežemo na kocke. Še bolje je, če imamo možnost uporabiti češnjeve paradižnike, ki so slajši od običajnih.

V ponvi stopimo maslo in dodamo na kocke narezan toast ali star kruh brez skorje. Med mešanjem opečemo in pustimo, da se ohladi.

Piščančji file razrežemo na ozke kratke pramene ali kocke, posujemo z mehiško mešanico začimb, soljo in prelijemo z oljem ter vse premešamo. Ponev segrejemo in z vseh strani med mešanjem opečemo meso. Pečemo kratkek čas, da meso ostane mehko.

Iz kisle smetane, jogurta, limoninega soka in soli pripravimo preliv.

Solato stresemo v skledo, prekrijemo s paradižnički, koščki piščanca, prelijemo s prelivom in kockami toasta ter postrežemo.

Par koščkov avokada je le pika na i.

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja