Kljub ljubiteljev solat

Sadno zelenjavna hrustljavka

Od na dan 23. februarja 2015

sadno zelenjavna hrustljavka1Sestavine:

Mlada špinača

Korenje

Češnev paradižnik

Grozdje

Hruška

Jabolka

Oljčno olje Costa d’Oro

Salatina balzamični kis iz Modene

Sol

Poper

 

Priprava:

Mlado špinačo dajte v skledo. Češnjevec in grozdje narežite na četrtine. Jabolko in Hruško narezite na krhlje in nato na manjše trikotnike. Korenje najprej olupite z lupilnikom zelenjave nato narežite ali naredite z lupilnikom špagete.

Vse skupaj dodajte špinači, dodajte kis (jaz uporabljam kokosovega, ker je kisel a dosti manj kot jabolčni ali vinski in da solati prjietno zaokrožen sladko kisli okus), oljčno olje in sol ter po želji poper. Premešajte in servirajte.

Dober tek.

 

 

Recept in fotografije: Barbara Imenšek

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja