Kljub ljubiteljev solat

Grška solata z artičokami

Od na dan 25. aprila 2016

Sestavine:

300 g srčkov artičok

250 g feta sira

200 g oliv

½ rdeče paprike; sesekljane

½ zelena paprika; sesekljane

300g  češnjevih paradižnikov

½ rdeče čebule; sesekljane

4 žlice nefiltriranega oljčnega olja Il Grezzo

2 žlici primorskega vinskega kisa Salatina

1 žlička origana

1 žlica limoninega soka Salatina

Priprava:

V manjši posodi zmešajte oljčno olje, kis, origano in limonin sok.
V veliki skledi zmešajte artičoke, feta sir, olive, rdečo in zeleno papriko, paradižnik in čebulo. Čez mešanico polijte preliv, ki ste ga pripravili v prvem koraku. Nežno premešajte in dajte v hladilnik, da se malo ohladi.

Dober tek!

 

Pustite sporočilo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja